Jeugd – externe competitie

Chaturanga C1-Caissa C2

Vrijdag 23-11 speelde we onze tweede wedstrijd tegen Caissa C2. Simon begon aan bord 1. Hij kwam een pionnetje achter maar bood goed weerstand. Danilo op bord 2 verloor een paar pionnen maar had wel een sterke torens op een open lijn en wat dreigingen. Alec kwam goed uit de startblokken en leek een mooie koningsaanval te hebben maar helaas gaf hij zijn dame weg tijdens deze aanval en verloor 0-1. Larissa had juist een dame gewonnen en speelde het heel rustig uit 1-1. Simon had nog even geluk dat zijn tegenstander zijn dame niet sloeg en probeerde daarna op te boksen tegen een sterke vrijpion. Danilo kon ondertussen mat zetten door zijn dame te offeren en zag dat in 2e instantie dus werd het 2-1. De vrijpion werd Simon uiteindelijk teveel en werd het 2-2. Goede eerste ronde iedereen had kansen tegen deze sterke tegenstander prima.

De tweede ronde begon 19.45. Alec verloor helaas snel een toren. Hij kreeg in het middenspel wat tegen kansen maar het werd uiteindelijk teveel 0-1. Larissa verloor ook wat materiaal en leek niet goed te staan. Danilo verloor al heel snel een stuk en had het daardoor lastig. Simon stond lang gelijk en won een pion en leek een actievere paard en loper te hebben dan zijn tegenstander dat zag er goed uit. Larissa stond eigenlijk niet goed leek te verliezen maar haar dame kon opeens de open koning schaak zetten toen haar toren erbij kwam werd het snel mat dus weer een mooie overwinning voor Larissa 1-1. Danilo gaf per ongeluk een dame tegen een toren weg en verloor. 1-2. Simon leek een goed eindspel te hebben en voor weer de 2-2 te kunnen zorgen maar helaas gaf hij een toren weg daarna speelde zijn tegenstander het goed uit.

Al met al hebben we goed gespeeld. Op naar de uitwedstrijd tegen Caissa C3 waar we hopelijk nog wat meer punten kunnen halen….

Pjotr